Во фокусот

Богатиот биодиверзитет на храна од Балканот на Тера Мадре Салоне дел Густо 2016

Во организација на Слоу Фуд, во регионот Пиедмонт и градот Торино, Италија од 22 до 26 септември 2016 година, ќе се одржи 11-то издание на Тера Мадре Салоне дел Густо, најважниот меѓународен настан кој е посветен на културата на храната. На настанот ќе учествуваат пет илјади делегати од 160 земји, над 800 изложувачи, 300 президиуми на Слоу Фуд и 500 заедници за храна на Тера Мадре. На Меѓународниот пазар ќе бидат поставени 15 штандови наменети за изложување на заедниците на храна на Тера Мадре и производите на Президиумите од Балканот и од Турција. Активностите во поголем дел од овој регион се овозможени благодарение на проектот ESSEDRA (Еколошки одржлив и социо–економски развој на руралните средини), ко-финансиран од Европската унија со цел, поддршка на процесот на европска интеграција за балканските земји и Европа преку зајакнување на граѓанското општество и на неговиот капацитет за негово влијание врз политиките и промовирање на одржливи модели

Видео

Следете не

Наши иницијативи

Партнери