Програма на Трпеза Филм Фестивал 2017

 • 15/ 08/2017
 • bottleshock-movie-fact-vs-f

   

   

  Сабота 19.08 2017 година

  16.00 часот   Фестивалскo кафуле

  17.00 часот  Проекција: Пред поплавата (документарен филм)

  18.00 часот  Театар на вкусови:  „Ќофтиња и грмотевици“ (готвење во живо)

  18.30 часот  Проекција: Пивска култура (документарен филм)

  19.30 часот  Дегустација: Вкусовите на првите македонски занаетчиски пива според Slow beer                  концептот

  21.00 часот Проекција: Mортон и Миа (краток анимиран филм);  Готвачот  (игран филм)

  22.30 часот  After film party:   Bass вечер со Spam Inc.

   

  Недела 20.08 2017 година

  16.00 часот   Фестивалскo кафуле

  17.00 часот  Проекција: После дождот (документарен филм)

  18.00 часот  Театар на вкусови:  „Така ги обожава Софија Лорен“ (готвење во живо)

  18.30 часот  Проекција: На трпеза кај…Македонија (документарен филм)

  19.30 часот  Дегустација: Вината од Президиум „Станушина“, Slowine концепт

  21.00 часот Проекција: Шок во шише (игран филм)

  22.30 часот  After film party:    Вера Умка

   

  Фото кредит: сцена од „Шок во шише“