$25000

NEEDED DONATION
PHASES
0%

$0

COLLECTED DONATION

DONATE NOW

Please Login OR Register first to make recursive donation

Register Now (close)
  • Slow Food Macedonia
  • Медиа Центар
  • Лидери
  • Контакт
  • EN
  • AL

  • Дома
  • За нас
    • Историјат
    • Филозофија
    • Структура на организацијата
    • Слоу Фуд во Македонија
      • Мисија
      • Национална мрежа
  • Нашата мрежа
    • Мрежа на членови
    • Тера Мадре мрежа
    • Слоу Фуд Младинска Мрежа
    • Универзитет за гастрономски науки
  • Како делуваме
    • Заштита на биодиверзитет
      • Арка на вкусови
        • Историјат на проектот Арка на вкусови
        • Манифест
        • Комисија на Арка на вкусови
        • Водич на комисијата на Арка на вкусови
        • Критериуми за вклучување на производ
        • Номинирај производ
        • Maкедонски производи на арката на вкусови
        • Статии за Арката на вкусови
      • Президиуми
        • Историјат на проектот Президиуми
        • Што се заштитува со президиумот
        • Како се воспоставува
        • Како делува президиумот
        • Фази во развојот на проектот
        • Како се мери одржливоста на президиумот
        • Водич за протокол на президумот
        • Номинирај производ
        • Македонски президиуми
        • Статии за президиуми
      • Алијанса на готвачи
        • Историјат на проектот Алијанса на готвачи и Слоу Фуд
        • Мени на алијансата
        • Проекти поддржани од готвачите
        • Статии за Алијансата на готвачи
      • Пазари на фармери
        • За проектот
        • Како да се воспостави Пазар на фармери
        • Производители и ко-производители
      • Училишни градини
      • Описни етикети
    • Едукација за храна
    • Организирање на настани
      • Интернационални настани
        • Тера Мадре конференции
        • Салоне дел Густо
        • Cheese фестивал
        • Slow Fish фестивал
        • Тера Мадре Ден
        • Останати Слоу Фуд настани
      • Национални настани
      • Локални настани
      • Годишен календар на настани на Слоу Фуд
    • Слоу Фуд теми
      • Биодиверзитет на млеко
        • Зошто сурово млеко?
        • Бенефити
        • Ризици
        • Контрола на ризиците
        • Прописи
        • Едукација за млеко
        • Херои на млекото
        • Статии за млеко
      • Не за ГМО
        • Што е ГМО?
        • Зошто НЕ за ГМО?
        • Документи
        • Статии за ГМО
      • Slow Fish Macedonia
        • Слоу Фуд и рибарството
        • Закани за водите
        • Добра, чиста и правична риба
        • Што можеме да направиме
        • Статии за Slow Fish
      • Климатските промени и земјоделството
        • Документи на Слоу Фуд
        • Статии за климатски промени
      • Мали производители
      • Благосостојба на животни
      • Пчели
        • Зошто се важни пчелите
        • Што правиме
        • Материјали
        • Статии за пчели
      • Фрлена храна
      • Slow Meat
      • Slow Wine
  • Каде се наоѓаме
    • Kонвивиуми во Македонија
  • Придружи ни се!
    • Стани член на Слоу Фуд
    • Донирај
    • Биди одговорен консумнет
  • Блог
    • Бавни вести
    • Во Фокусот
    • Храна за размислување
    • Луѓе, места и храна
    • Едукација
    • Слоу Фуд Кујна
  • Дома
  • За нас
    • Историјат
    • Филозофија
    • Структура на организацијата
    • Слоу Фуд во Македонија
      • Мисија
      • Национална мрежа
  • Нашата мрежа
    • Мрежа на членови
    • Тера Мадре мрежа
    • Слоу Фуд Младинска Мрежа
    • Универзитет за гастрономски науки
  • Како делуваме
    • Заштита на биодиверзитет
      • Арка на вкусови
        • Историјат на проектот Арка на вкусови
        • Манифест
        • Комисија на Арка на вкусови
        • Водич на комисијата на Арка на вкусови
        • Критериуми за вклучување на производ
        • Номинирај производ
        • Maкедонски производи на арката на вкусови
        • Статии за Арката на вкусови
      • Президиуми
        • Историјат на проектот Президиуми
        • Што се заштитува со президиумот
        • Како се воспоставува
        • Како делува президиумот
        • Фази во развојот на проектот
        • Како се мери одржливоста на президиумот
        • Водич за протокол на президумот
        • Номинирај производ
        • Македонски президиуми
        • Статии за президиуми
      • Алијанса на готвачи
        • Историјат на проектот Алијанса на готвачи и Слоу Фуд
        • Мени на алијансата
        • Проекти поддржани од готвачите
        • Статии за Алијансата на готвачи
      • Пазари на фармери
        • За проектот
        • Како да се воспостави Пазар на фармери
        • Производители и ко-производители
      • Училишни градини
      • Описни етикети
    • Едукација за храна
    • Организирање на настани
      • Интернационални настани
        • Тера Мадре конференции
        • Салоне дел Густо
        • Cheese фестивал
        • Slow Fish фестивал
        • Тера Мадре Ден
        • Останати Слоу Фуд настани
      • Национални настани
      • Локални настани
      • Годишен календар на настани на Слоу Фуд
    • Слоу Фуд теми
      • Биодиверзитет на млеко
        • Зошто сурово млеко?
        • Бенефити
        • Ризици
        • Контрола на ризиците
        • Прописи
        • Едукација за млеко
        • Херои на млекото
        • Статии за млеко
      • Не за ГМО
        • Што е ГМО?
        • Зошто НЕ за ГМО?
        • Документи
        • Статии за ГМО
      • Slow Fish Macedonia
        • Слоу Фуд и рибарството
        • Закани за водите
        • Добра, чиста и правична риба
        • Што можеме да направиме
        • Статии за Slow Fish
      • Климатските промени и земјоделството
        • Документи на Слоу Фуд
        • Статии за климатски промени
      • Мали производители
      • Благосостојба на животни
      • Пчели
        • Зошто се важни пчелите
        • Што правиме
        • Материјали
        • Статии за пчели
      • Фрлена храна
      • Slow Meat
      • Slow Wine
  • Каде се наоѓаме
    • Kонвивиуми во Македонија
  • Придружи ни се!
    • Стани член на Слоу Фуд
    • Донирај
    • Биди одговорен консумнет
  • Блог
    • Бавни вести
    • Во Фокусот
    • Храна за размислување
    • Луѓе, места и храна
    • Едукација
    • Слоу Фуд Кујна
  1. Како делуваме
  2. Слоу Фуд теми
  3. Благосостојба на животни

Слоу Фуд теми


  • Не за ГМО
    • Што е ГМО?
    • 10 причини НЕ за ГМО
    • Документи
    • Статии за ГМО
  • Биодиверзитет на млеко
    • Зошто сурово млеко?
    • Бенефити
    • Ризици
    • Контрола на ризиците
    • Прописи
    • Едукација за млеко
    • Херои на млекото
    • Статии за млеко
  • Slow Fish Macedonia
    • Слоу Фуд и рибарството
    • Закани за водите
    • Добра, чиста и правична риба
    • Што можеме да направиме
    • Статии за Slow Fish
  • Климатските промени и земјоделството
    • Документи на Слоу Фуд
    • Статии за климатски промени
  • Мали производители
  • Благосостојба на животни
  • Пчели
    • Зошто се важни пчелите
    • Што правиме
    • Материјали
    • Статии за пчели
  • Фрлена храна
  • Slow Meat
  • Slow Wine

За Слоу Фуд

  • • Што е Слоу Фуд?
  • • Нашата Историја
  • • Нашата Филозофија
  • • Мрежата на Слоу Фуд
  • • Како Делуваме
  • • Слоу Фуд во Македонија

ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ СТРАНИЦИ

  • • Слоу Фуд меѓународна организација
  • • СФ Фондација за биодиверзитет
  • • Тера Мадре мрежа
  • • Слоу Фуд Едукација
  • • Универзитет за гастрономски науки

НАСТАНИ И КАМПАЊИ

  • • Салоне дел густо
  • • Кампања Slow Fish
  • • Саем Slow Fish
  • • Kaмпања Slow Cheese
  • • Фестивал Cheese
  • • Кампања Slow Europe

МАКЕДОНСКИ СТРАНИЦИ

  • • Слоу Фуд Македонија
  • • Тера Мадре Македонија
  • • Слоу Фуд Едукација
  • • Слоу Фуд Млади Македонија
  • • Медиа Центар
  • • База за лидери

Сите права се задржани © Slow Food Macedonia

Designed by mLabs Inc.