После Slow food, на ред е и Slow wine

Енолог во семејната винарија „Ерос“, Сашко Андов има мисија да ја врати винската сорта Странушина во редот на квалитетни автохтони македонски сорти, како и да го промовира концептот на Slow wine. Сашко Андов е енолог и наследник на малата семејна винарија Ерос која ја почнал неговиот татко Душко Андов пред 20 години. Неговата мисија денеска, освен да продолжи со производство на вино во семејната винарија е враќањето на винската сорта Странушина во редот на квалитетни автохтони македонски сорти на што работи со соработка со Слоу фуд Македонија како и афирмација на производите од Странушина, како што се, вино, маџун, ракија, гроздов сок и други, и полесно поврзување на производителите со крајните консументи. Од кога се занимавате со винарство и како почна со работа вашата винарија? Целиот проект со винаријата го започнува мојот татко пред околу 20 години, најпрво како хоби, односно производство на вино за домашни потреби. Најпрвин грозјето кое

Наши иницијативи

Партнери