Бирарија – Фестивал на занаетчиско пиво

Почетоците на пиварството во Македонија се врзани за Битола. Традицијата на консумација, боемството и интересот на новите генерации за занаетчиските пива, не инспирираа да се зафатиме со организирање на првиот пивски фестивал во нашиот град. Време: 29.06 2019, сабота 18-24ч. Локација : пацио на Музејот во Битола. Програма: •Дегустација на 50тина различни пива од 15 производители •Презентација на состојки за производство на пиво, технологија на производство и стилови на пиво •Слоу Фуд мезиња oБогата музичко-забавна програма: o Dj B.boy (Dј set) o „Мемфис Мафија“ (во живо) o „Пивски приказни“ со Лупчо Петров (стенд-ап настап) Влезница: 100 денари (добивате брендирана чаша и можност за дегустација на изложените пива). „ Кога бевме Битола, Васе, Васе шеќер, локум јадевме. Шеќер локум јадевме Васе, Васе ладна бира пиевме.“ ~ народна песна Настанот е во реализација на Слоу Фуд Битола преку проектот „Мобилизација на граѓанското општество за поттикнување позитивни општествени промени – МОГО ПОП“ спроведуван

Наши иницијативи

Партнери