Журнал: Меѓународен ден на бабата

Македонија го одбележува вториот меѓународен ден на бабата и ги споделува тајните сокирени во нивните паметења.

Во средното угостителско училиште „Лазар Танев“ ќе се одржат работилници како и што готвеле нашите баби, ќе се презентираат традиционални рецепти и начини на приготвување на храната, зачини и билки во нашата традиционална исхрана, како и „Слоу фуд“ движењето во Македонија.
Притоа, ќе се презентира и училишниот проект „Засади, одгледај и приготви, пробај, научи и сподели“.
Ќе се настојува да не се заборават некои вештини, како што се готвење, раскажување приказни, печење слатки, плетење облека, одржување градина.

http://zurnal.mk/