Каде се наоѓаме

2.4.1Lisja 3.4.1Lisja

Секој член на Слоу Фуд во светот е дел од некој конвивиум (локален огранок), така заедно здружени работат да ја  доближат Слоу Фуд филозофија во локалната заедница, каде  преку настаните и активностите кои ги организираат ги споделуваат  секојдневните задоволства од  храната и се запознаваат со локалните специјалитети, нивните производители и знаењето за нив.

 

Денес постојат повеќе од 1.500 конвивиуми ширум светот, можете да ги пронајдете на мапата тука.