Потпретседателот на Македонско друштво ”Илинден”-Тирана го посети Македонскиот павилон во Тирана

Потпретседателот на Македонско друштво ”Илинден”-Тирана г-дин Незир Меча и Хамит Гордани член на друштвото го посетиа Македонскиот павилон на Тера Мадре Балкан што се одржи во плоштад Мајка Тереза во Тирана од 02 до 05.06 2016 година. Слоу Фуд Македонија беше дел од настанот со бројни традиционални Македонски производи, македонскит павилон го посетија и бројни Македонци што живат во Тирана. Македонската делегација на Тера Мадре Балкан учестуваше со 33 члена 15 беа производители.

www.ilinden-tirana.com