Програма на Трпеза Филм Фестивал 2015

 

Проекциите на филмовите се во малата сала на Центар за култура, Битола

 

09.12 2016 среда

17:00 часот

 • Светот на виното (Mondovino) | Jonathan Nossiter |2004|135 минути| САД

19:15 часот

 • Дегустација на вино

19:30 часот

 • Колбас (Sausage) | Robert Grieves| 2013 |  6 минути | Велика Британија
 • „Корпорација ХРАНА“ (FOOD Inc.) | Robert Kenner | 2009 | 93 минути | САД

 

10.12 2016 четврток

17:00 часот

 • Плашилото (The Scarecrow) | 2013 | Chipotle | 3 минути|САД
 • Kралица на сонцето (Queen of the Sun) | Taggart Siegel | 83 минути | САД

18:30 часот

 • Дискусија: Имаат ли иднина пчелите во Македонија?
 • Меден Бар: дегустација на различни видови на мед

19:30 часот

 • „Семe на слободата“ (Seeds of Freedom) Jess Phillimore |2012| 30 минути | Бразил
 • „Нома на точка на топење“ (Noma at Boiling Point) Christian Vorting |2008 | 58 минути | Данска

21:30 часот (Бар Чаршија)

 • After Film Party

Dj Shishman: Food in the Mix