Програма на Трпеза Филм Фестивал 2017

bottleshock-movie-fact-vs-f

Сабота 19.08 2017 година

16.00 часот   Фестивалскo кафуле

17.00 часот  Проекција: Пред поплавата (документарен филм)

18.00 часот  Театар на вкусови:  „Ќофтиња и грмотевици“ (готвење во живо)

18.30 часот  Проекција: Пивска култура (документарен филм)

19.30 часот  Дегустација: Вкусовите на првите македонски занаетчиски пива според Slow beer                  концептот

21.00 часот Проекција: Mортон и Миа (краток анимиран филм);  Готвачот  (игран филм)

22.30 часот  After film party:   Bass вечер со Spam Inc.

Недела 20.08 2017 година

16.00 часот   Фестивалскo кафуле

17.00 часот  Проекција: После дождот (документарен филм)

18.00 часот  Театар на вкусови:  „Така ги обожава Софија Лорен“ (готвење во живо)

18.30 часот  Проекција: На трпеза кај…Македонија (документарен филм)

19.30 часот  Дегустација: Вината од Президиум „Станушина“, Slowine концепт

21.00 часот Проекција: Шок во шише (игран филм)

22.30 часот  After film party:    Вера Умка

 

Фото кредит: сцена од „Шок во шише“