Сеуште сметате дека ГМО не влијае штетно на здравјето?

Секако, дека постои простор за сомнеж, во морето од информации кои се дистрибуираат денес преку интернет. Затоа подготвивме извештај со преглед на актуелни студии подготвени врз основа на спроведени изстражувања на оваа тема.
Овие истражувања покажуваат дека храната која содржи или е произведена со ГМО треба да се забрани, или барем да биде означена со предупредувања на етикетите.

Подолу се наведени над 40 извештаи од студиии направени со експерименти со стаорци, кои биле хранети со ГМО пченка и соја – резултатите се изненадувачки. Секој кој тврди дека нема “научни докази” за штетата од ГМО,потребно е да се запознае со листата.

Меѓу болестите на лабораториските стаорци предизвикани од ГМО менито, збогатено со остатоци од Roundup и Bt-токсини, се:

• акутни инфекции во дигестивниот систем;
• висок холестерол;
• дефекти од раѓање;
• дебелината и висока предвремена смртност;
• патологија во црниот дроб, бубрезите, панкреасот, јајниците, тестисите и надбубрежните жлезди;
• сериозни проблеми како со гастроинтестиналниот тракт, така и со имунитетот на животните;