Глобализација

Излистани статии: 2
Благосостојбата на локалната заедница, наместо корпоративен профит!
16/08/2018 | Разочарувачки е да се видат помпата во медиумските објави и промоцијата кон која придонесуваат највисоките институции на државата за нечија приватна инвестиција, за сметка на здравјето на граѓаните. Наместо тоа, од институциите се очекува да промовираат зголемена поддршка и мерки за унапредување на органското производство, на традиционални македонски производи со заштитени ознаки за потекло и…...
Слоу Фуд го осудува одобрувањето на CETA од страна на Европскиот парламент
16/02/2017 | Сеопфатниот економски и трговски договор (ЦETA) помеѓу ЕУ и Канада е одобрен од страна на Европскиот парламент денес, со 408 гласа за и 254 против, и покрај масовниот отпор од страна на јавноста. Европскиот парламент гласаше и покрај противењето на широката коалиција на граѓанското општество која повика на отфрлање на договорот во Европа и Канада.…...