Сигурност на храна

Излистани статии: 2
Хигиената најважна за квалитетно традиционално бело овчо сирење
01/06/2018 | За правење квалитетно традиционално бело овчо сирење, хигиената е врвен приоритет. Нашите мандраџии во најголем број случаи ги задоволуваат условите од овој аспект. И самите велат дека хигиената е број еден. Посебно внимаваат на стерилноста на објектите, но секако, многу водат сметка и за „ инструментите“ што ги користат во процесот на производство. Сепак, повеќето…...
Заборавете на 1% – сега само осуммина поседуваат колку половина од светот
16/01/2017 | Осуммина поседуваат истата вредност на имот како и половина од светската популација и ова ниво на нееднаквост „може да ги разори нашите општества“, предупредува организацијата Оксфам, која долги години работи на прашањето на намалување на сиромаштијата. Еден ден пред почетокот на Светскиот економски форум во Давос, на кој учествува врвот на светската политичка и бизнис…...