Nox App Player garageband Facetime odin Download Vulkan Runtime Libraries emulator

Happy New Year 2020 Happy New Year 2020 Images Happy New Year

Европското срце чука за здрави навики

“Европското срце чука за здрави навики” – наслов под кој, овој месец ќе се одржи семинар на кој домаќин ќе биде Македонија. Од 02...

Богатиот биодиверзитет на храна од Балканот на Тера Мадре Салоне дел Густо...

Во организација на Слоу Фуд, во регионот Пиедмонт и градот Торино, Италија од 22 до 26 септември 2016 година, ќе се одржи 11-то издание...

Тера Мадре Балкан 2016, Тирана

Настанот опфаќа Пазар на Фармери на кој ќе присуствуваат повеќе од 50 заедници на храна на Тера Мадре од Балканскиот регион Отварањето на четвртото...

Прослава на Тера Мадре денот од страна на Слоу Фуд конвивиумите во Македонија

10 декември – Тера Мадре Ден, да ја славиме локалната храна Денес е глобална прослава на локалната храна, која се одржува секој 10 декември, почнувајќи...

Сирења од Мавровско–Реканскиот регион на Cheese 2013

На најголемиот фестивал на сирења кој се одржува во Бра, Пиедемонт, Италија во септември, ќе бидат претставени неколку традиционални македонски сирења. На овогодинешното издание...