Европското срце чука за здрави навики

“Европското срце чука за здрави навики” – наслов под кој, овој месец ќе се одржи семинар на кој домаќин ќе биде Македонија. Од 02...

Тера Мадре Балкан 2016, Тирана

Настанот опфаќа Пазар на Фармери на кој ќе присуствуваат повеќе од 50 заедници на храна на Тера Мадре од Балканскиот регион Отварањето на четвртото...

Сирења од Мавровско–Реканскиот регион на Cheese 2013

На најголемиот фестивал на сирења кој се одржува во Бра, Пиедемонт, Италија во септември, ќе бидат претставени неколку традиционални македонски сирења. На овогодинешното издание...

Богатиот биодиверзитет на балканската храна на подиум за време на „Тера Мадре Салоне дел...

Во организација на Слоу Фуд, во регионот Пиедмонт и градот Торино, Италија од 22 до 26 септември 2016 година, ќе се одржи 11-то издание...

Прослава на Тера Мадре денот од страна на Слоу Фуд конвивиумите во Македонија

10 декември – Тера Мадре Ден, да ја славиме локалната храна Денес е глобална прослава на локалната храна, која се одржува секој 10 декември, почнувајќи...

Успешно заврши првото издание на „ТРПЕЗА ФИЛМ ФЕСТИВАЛ“ во организација на „Слоу Фуд“ Битола

Успешно заврши првото издание на „ТРПЕЗА ФИЛМ ФЕСТИВАЛ“ во организација на „Слоу Фуд“ Битола  заедно со „Слоу Фуд Млади“ Македонија, а кој беше во...

Заврши осмото издание на биеналниот фестивал CHEESE! 2011, Le Forme del Latte

До:Средства за јавно информирање воРепублика Македонија Во периодот од 16-19.09 2011 година на улиците на  Бра историски центар за зреење на сирења во Северна Италија...

Конференција: Биодиверзитет на млеко во организација на „Слоу Фуд“ Македонија и Факултет за земјоделски...

АГЕНДА Сала 1: Конференција  „Биодиверзитет на млеко“ 11.00ч. Регистрација  на  учесниците;11.30ч. Отворање на конференцијата  и  претставување  на   кампањата; Емилија Неделковска, „Слоу Фуд“, програмски координатор;доцент Д-р Наташа Матева,...

„Конзервираме заедно“ – средба на мали производители од Македонија, Франција, Унгарија и Бугарија

До:Средства за јавно информирање  Скопје, 01.10.2015 Мали производители на храна и претставници на невладини организации од Република Македонија, Франција, Унгарија и Бугарија, преку „Слоу Фуд Водно“,...

Суверенитет на храната, европски одговор на кризата

До:Средства за јавно информирање воРепублика Македонија „Граѓанското општество да има поголемо, посериозно влијание врз производството, преработката и дистрибуцијата на храна, наспроти глобалните аграрни политики", е...