Реакција на еколошките здруженија по повод нападот врз активистите кои се борат против рудниците...

Еколошките здруженија активни во секторот животна средина и клима во земјава потпишани подолу им даваат целосна подршка на граѓанските активисти и жителите...

Програма за Тера Мадре Балкан 2014

Организирано од страна на ,,Кино Окус" со поддршка на ,,Слоу Фуд", третото издание на ,,Тера Мадре Балкан" ќе се одржи од 19 до 22 Јуни...

SLOW FISH 2015 во Џенова: Време е да се промени правецот!

Седмото издание на „Слоу Фиш“ - меѓународен настан организиран од страна на регионалната власт на Лигурија и „Слоу Фуд“ ќе се оддржи...

Европското срце чука за здрави навики

“Европското срце чука за здрави навики” – наслов под кој, овој месец ќе се одржи семинар на кој домаќин ќе биде Македонија. Од 02...

ТРПЕЗА ФИЛМ ФЕСТИВАЛ ...

„Трпеза Филм Фестивал“ (ТФФ) е интернационален фестивал на филмот и храната, организиран од страна на „Слоу Фуд Млади“ Македонија (СФММ), кој посветува...

„Слоу Фуд“ на ЕКСПО 2015 во Милано, Италија

До:Средства за јавно информирање Во петокот свечено беше отворена светската изложба ЕКСПО 2015, која оваа година се одржува  во...

Буковска пипер – Новиот македонски президиум за прв пат на „Тера Мадре“

Со дефиле на развиорени знамиња од 153 земји учеснички, присуство на преку 3 000 делегати и бројни пораки упатени до нив и...

Тера Мадре Балкан 2016: „На прво место фармерите“

Делегати од 13 земји ќе земат учество на четвртото издание на Тера Мадре Балкан кое ќе се одржи од 2-5 јуни во...

Нашите семиња, наша иднина!

До:Средства за јавно информирање   Предмет: Покана за следење на конференција „Нашите семиња, наша иднина“ во организација на  „Слоу...

Стартува Коалиција за клима за поамбициозни климатски политики

Се формира коалиција за клима од граѓански организации кои работат на едукација и информирање за овие теми со цел зголемување на...