Да делуваме заедно: Поддржете го Слоу Фуд!

Слоу Фуд, e мрежа заснована на радост и акција.

Секој ден шириме радост славејќи ја нашата страст за добра, чиста и правична храна и споделувајќи ги нашите приказни едни со други. Ние преземаме акции за заштита на биодиверзитетот, традициите и правата на луѓето.

 Нашата работа ширум светот за зачувување на биодиверзитетот на храна може да продолжи само благодарение на донациите на нашите поддржувачи од целиот свет.

Ако досега не сте донирале, ве молиме размислете да донирате за Слоу Фуд, за да се придружите на нашата борба да обезбедиме секој на Земјата да има пристап до добра, чиста и правична храна.

Започнете ја Новата 2022 година со еден убав солидарен и хуман гест. Бидете поддржувач на Слоу Фуд!

Ви благодариме од се срце,

тимот на Слоу Фуд