Дома
За нас
За Слоу Фуд
Историјат
Филозофија
Структура
Слоу Фуд Македонија
Национална организација
Национален одбор
Национален совет
Извршна канцеларија
Kонвивиуми во Македонија
Битола
Богданци
Валандово
Водно
Гевгелија
Дојран
Осогово
Скопје
Тиквеш
Транспарентност
Нашата мрежа
Мрежа на членови
Тера Мадре мрежа
Слоу Фуд Младинска Мрежа
Универзитет за гастрономски науки
Како делуваме
Заштита на биодиверзитет
Арка на вкусови
Историјат на проектот Арка на вкусови
Манифест
Комисија на Арка на вкусови
Водич на комисијата на Арка на вкусови
Критериуми за вклучување на производ
Номинирај производ
Maкедонски производи на арката на вкусови
Статии за Арката на вкусови
Президиуми
Историјат на проектот Президиуми
Што се заштитува со президиумот
Како се воспоставува
Како делува президиумот
Фази во развојот на проектот
Како се мери одржливоста на президиумот
Водич за протокол на президумот
Номинирај производ
Македонски президиуми
Статии за президиуми
Алијанса на готвачи
Историјат на проектот Алијанса на готвачи и Слоу Фуд
Мени на алијансата
Проекти поддржани од готвачите
Статии за Алијансата на готвачи
Пазари на фармери
За проектот
Како да се воспостави Пазар на фармери
Производители и ко-производители
Училишни градини
Слоу Фуд Травел
Едукација за храна
Организирање на настани
Интернационални настани
Тера Мадре конференции
Салоне дел Густо
Cheese фестивал
Slow Fish фестивал
Тера Мадре Ден
Останати Слоу Фуд настани
Национални настани
Локални настани
Годишен календар на настани на Слоу Фуд
Теми и кампањи
Климатски промени
Храната и климатските промени
Што правиме ние
Што може вие да направите
Зошто да не поддржите
Храна за промени
Предизвик #ПосенПеток
Ресурси
Новости
Биодиверзитет на млеко
Не за ГМО
Slow Fish Macedonia
Мали производители
Благосостојба на животни
Пчели
Зошто се важни пчелите
Што правиме
Материјали
Статии за пчели
Фрлена храна
Slow Meat
Slow Wine
Флексибилност
Gastronomy according to Slow Food
Food
Places
Faces
Балкан Фуд
За Правилникот
Млеко и млечни производи
Месо и месни производи
Мед и производи од пчели
Јајца
Риби
Регистрација
Проекти
Придружи ни се!
Стани член на Слоу Фуд
Придонес од членарината
Придобивки од членувањето
Волонтирај
Зошто да се биде волонтер?
Вкучи се во активностите на Слоу Фуд
Донирај
Биди одговорен консумнет
Едноставни правила
Едукативни водичи
Партнери
Заедно кон целта
Поддршка на нашите програми
Придобивки
Бидете партнер
Блог
Бавни вести
Во фокусот
Храна за размислување
Луѓе, места, храна
Едукација
Слоу Фуд кујна
Фото галерија
Видео
Барај
Јазик
Македонски
English
Shqip
Блогови
Едукација
СФММ
Млеко
Не за ГМО
Slow Fish
Slow Beer
Slow Wine
Slow Food Travel
Сервиси
Лидери
Slow Food shop
База на производители
Медиуми
Соопштенија за јавност
Соопштенија за јавност
МЛЕКО 2022: Како да го „биеме“ млекото?
Соопштенија за јавност
Maкедонското вино на Slow Wine Fair во Болоња, Италија од 27-29.03…
Соопштенија за јавност
Се основа конвивиумот „Слоу Фуд Охрид“
Соопштенија за јавност
Излезе вториот број на списанието „Полжавче“
Соопштенија за јавност
Покана за Slow Wine 2021
Прес преглед
Прес преглед
АРТ КУЈНА: Тера Мадре Салон дел Густо се враќа во градот
Прес преглед
АРТ КУЈНА: Кога ќе наследиш буре со историја
Прес преглед
ohridpress.com.mk Oснован конвивиумот Слоу Фуд Охрид
Прес преглед
SLOW WINE FAIR: UNA NUOVA GENERAZIONE DI VITICOLTORI IN MACEDONIA DEL…
Прес преглед
SLOW WINE FAIR: MACEDONIA HAS A HISTORY OF WINEMAKING THAT STRETCHES…
Публикации
Публикации
Методологија на едукацијата во Слоу Фуд
Публикации
Училишни градини – комплет прирачници за програмата
Публикации
Полжавче бр.2
Публикации
Стратешки план на Слоу Фуд Македонија 2021-2024
Публикации
Полжавче бр.1
Прес кит за новинари
Фото
Галерија
ИПА – омилениот пивски стил
Галерија
Пиварство за почетници
Видео
Видео
Филмови за вистината која нема да ви се допадне
Видео
Слоу Фуд: Филозофија за добра, чиста и правична храна
Контакт
Најави се
Добредојдовте! влезете во вашиот профил
Вашето корисничко име
Вашата лозинка
Ја заборавивте лозинката ? Побарајте помош
Обновување на лозинка
Враќање на лозинка
вашата е-мејл
Лозинка ќе ви биде испратена до вас
Slow Food Macedonia – Добра, чиста и правична храна
Дома
За нас
За Слоу Фуд
Историјат
Филозофија
Структура
Слоу Фуд Македонија
Национална организација
Национален одбор
Национален совет
Извршна канцеларија
Kонвивиуми во Македонија
Битола
Богданци
Валандово
Водно
Гевгелија
Дојран
Осогово
Скопје
Тиквеш
Транспарентност
Нашата мрежа
Мрежа на членови
Тера Мадре мрежа
Слоу Фуд Младинска Мрежа
Универзитет за гастрономски науки
Како делуваме
Заштита на биодиверзитет
Арка на вкусови
Историјат на проектот Арка на вкусови
Манифест
Комисија на Арка на вкусови
Водич на комисијата на Арка на вкусови
Критериуми за вклучување на производ
Номинирај производ
Maкедонски производи на арката на вкусови
Статии за Арката на вкусови
Президиуми
Историјат на проектот Президиуми
Што се заштитува со президиумот
Како се воспоставува
Како делува президиумот
Фази во развојот на проектот
Како се мери одржливоста на президиумот
Водич за протокол на президумот
Номинирај производ
Македонски президиуми
Статии за президиуми
Алијанса на готвачи
Историјат на проектот Алијанса на готвачи и Слоу Фуд
Мени на алијансата
Проекти поддржани од готвачите
Статии за Алијансата на готвачи
Пазари на фармери
За проектот
Како да се воспостави Пазар на фармери
Производители и ко-производители
Училишни градини
Слоу Фуд Травел
Едукација за храна
Организирање на настани
Интернационални настани
Тера Мадре конференции
Салоне дел Густо
Cheese фестивал
Slow Fish фестивал
Тера Мадре Ден
Останати Слоу Фуд настани
Национални настани
Локални настани
Годишен календар на настани на Слоу Фуд
Теми и кампањи
Климатски промени
Храната и климатските промени
Што правиме ние
Што може вие да направите
Зошто да не поддржите
Храна за промени
Предизвик #ПосенПеток
Ресурси
Новости
Биодиверзитет на млеко
Не за ГМО
Slow Fish Macedonia
Мали производители
Благосостојба на животни
Пчели
Зошто се важни пчелите
Што правиме
Материјали
Статии за пчели
Фрлена храна
Slow Meat
Slow Wine
Флексибилност
Gastronomy according to Slow Food
Food
Places
Faces
Балкан Фуд
За Правилникот
Млеко и млечни производи
Месо и месни производи
Мед и производи од пчели
Јајца
Риби
Регистрација
Проекти
Придружи ни се!
Стани член на Слоу Фуд
Придонес од членарината
Придобивки од членувањето
Волонтирај
Зошто да се биде волонтер?
Вкучи се во активностите на Слоу Фуд
Донирај
Биди одговорен консумнет
Едноставни правила
Едукативни водичи
Партнери
Заедно кон целта
Поддршка на нашите програми
Придобивки
Бидете партнер
Блог
Бавни вести
Во фокусот
Храна за размислување
Луѓе, места, храна
Едукација
Слоу Фуд кујна
Фото галерија
Видео
Дома
Медиа Центар
Бавна Македонија е-весник
Бавна Македонија е-весник