Дома Теми Поднебје

Тема: Поднебје

Галерија: Slow Wine концепт – поднебје

Slow Wine концептот застапува вина кои се одраз на поднебјето и автохтоните сорти на грозје.

Вински приказни од првиот „Боемски вински салон“

Откако постои векот и светот постои грозјето и виното. Македонија има одлично поднебје за производство на најразлични квалитетни вина. Тоа докажува дека на овие...

Владата ја донесе одлуката за дополнителна субвенција од 1 денар за...

Владата на Република Македонија на денешната седница ја донесе одлуката за воведување на нова дополнителна субвенција од 1 денар за килограм предадено грозје за...

Eден поинаков туризам обележје за Македонија

По повод-Матине во Вила Дихово во организација на Слоу Фуд Битола Во последно време се повеќе патници намерници што доаѓаат да ја посетат Македонија не...