Дома Теми Брза храна

Тема: Брза храна

Филмови за вистината која нема да ви се допадне

Филмови кои треба да ги погледнете со „очи широко отворени“, а потоа со уште повеќе „отворен ум“ да се размислите: Што се случува? Од...

Благосостојбата на локалната заедница, наместо корпоративен профит!

Разочарувачки е да се видат помпата во медиумските објави и промоцијата кон која придонесуваат највисоките институции на државата за нечија приватна инвестиција, за сметка...

Мора да се ограничат транс мастите во храната, бара Европскиот парламент

Европскиот парламент усвои резолуција за ограничување на транс-масните киселини кои ги содржат мастите во прехранбените производи. Со неа се бара од Европската комисија во...

„Брзата храна ги уби радио ѕвездите“: музичките ѕвезди го промовираат најлошото...

„Секс, дрога и рокенрол“, е паролата која се користи да се опише начинот на живот на холивудските познати личности и музичари. Во оваа тријада,...