Дома Теми Едукација

Тема: Едукација

Mлечно добредојде во Прилеп

Mлечно добредојде во Прилеп Млеко 2022 е четвртото издание на овој биенален настан, посветен на автохтоните млекодајни раси на домашни животни и млечни производи  произведувани...

Магичната убавица на пролетта

Помеѓу врвовите на младата трева кои започнуваат да ѕиркаат помеѓу преостанатите есенски лисја се појавуваат миризливите и нежни темјанушки, пркосејќи ѝ на зимата која...

Препораки за здрава празнична исхрана

Ова е време за семејството, за веселби и за храна, многу храна. Забавите и патувањата ги нарушуваат секојдневните рутини, а сето тоа трае со...

Избрани најдобрите творби на конкурсот на „Полжавче“

Повикот за песни, цртежи и фотографии списанието „Полжавче“ го објави во првиот број на списанието, објавен во декември 2020 година. Освен во печатеното издание,...

Излезе вториот број на списанието „Полжавче“

Минатата седмица на платформата ZOOM беше претставено второто издание на  списанието за училишни активности на организацијата Слоу Фуд Македонија. Области на интересирање и дејствување...

ХO-ХO-ХO ПОЛЖАВЧЕ БРОЈ ДВА!

Декември е. Време е да се подготвиме за славја и здравици, но и да погледнеме назад и да видиме што сме сработиле во годината...

ПОЛЖАВЧЕ ве кани да земете учество на конкурс

ПОЛЖАВЧЕ ВЕ ИНФОРМИРА... Полжавчето бавно се движи и има една голема предност во тоа. Знаете ли која е таа предност? Кога бавно се движите, имате...

Сеуште не започнал летниот распуст за Училишните градини

Завршувањето на школската година е идеален период за сумирање на досега постигнатото во Училишните градини, но и за подготовка на планови за продолжување на...

Светскиот ден на пчелите во училишните градини

На 20 мај се одбележува Светскиот ден на пчелите. Овој датум е поврзан со раѓањето на Антон Јанша, словенечки сликар и пионер во модерното...

10 мали акции за зачувување на пчелите

Светскиот ден на пчелитe можеме да го одбележиме со  мали акции со кои можеме да помогнеме во зачувувањето на колониите со пчели.  Потребно е...