Дома Теми Животна средина

Тема: Животна средина

Магичната убавица на пролетта

Помеѓу врвовите на младата трева кои започнуваат да ѕиркаат помеѓу преостанатите есенски лисја се појавуваат миризливите и нежни темјанушки, пркосејќи ѝ на зимата која...

Земјоделството еден од водечките фактори во рекордно високите емисии на метан...

Нивото на метан во атмосферата е повисоко од било кога до сега. Но,поседувањето податоци за емисиите на овој стакленички гас бара да дознаеме од...