Дома Теми Конвивиуми во Македонија

Тема: Конвивиуми во Македонија

Светот е поле и за гастрономски натпревар на народите

Светската организација „Слоу фуд“, во чија пирамида на залагања на врвот е грижата за добра, чиста и правична храна, повеќе од 10 години има...

„Слоу викенд„ во Кратово

Слоу Фуд Осогово и етно куќа „Шанчева“ ги покануваат сите членови и поддржувачи на Слоу Фуд, ученици, студенти по гастрономија, туристи, љубители на македонската...

Слоу Фуд ден во Вила Дихово

Слоу Фуд ден „Вила Дихово“, с.Дихово, Битола, 15 јуни 2013, почеток од 12:00 чaсот организатор „Слоу Фуд Битола“   Програма: Пазар на фармери 12:00 часот: Продажба на домашни производи, разговори...

Партнерства на иднината

Големината на Слоу Фуд како организација е во нејзината активност во различни точки на земјината топка преку локалните членови, производители и експерти, кои се...