Дома Теми Мали производители

Тема: Мали производители

Прашања и одговори по извршени мерења од страна на студенти на...

Кон самиот крај на минатата 2022 година беа извршени практични активности и мерења на нашата фарма од страна на студенти под надзор на професор...

АГРА 2022: Претставени македонското вино и традиционални земјоделски производи во Словенија

Саемот АГРА 2022, кoj од 20-25 август се одржува во Горна Радгоња, Словенија е еден од поголемите и позначајни меѓународни саеми, на кој се...

Пазар на “Slow Food“ производи

Здружението” Добредојде Macedonia Welcome Centre” во соработка со здружение “Slow Food Водно“ ве поканува на настан: Пазар на “Slow Food“ производи. Сабота 9ти Април 2022,...

Семејството Митрови во светот на тартуфите: Траеме поради предаденост, љубов и...

И покрај мистиката, имиџот поврзан за тартуфите - што поради цената што поради „ликот“, мирисот и вкусот, овие грди убавци стануваат се подостапни и...

Помош на млади земјоделци за започнување на земјоделска дејност

Преку мерката Млад земјоделец младите и невработени лица до 40 години ќе можат да си отворат сопствен бизнис во сектор земјоделство. Младите кои имаат до...

Кога Food може да биде Slow Food

Вистинското значење на храната како да се заборави во модерното време на живеење. Но јас не мислам дека тоа настана поради начинот на живеење,...

Domato.mk: нова интернет продавница за добра храна

Со задоволство ви објавуваме дека со работа започна domato.mk - виртуелен маркет за гурмански производи и традиционално произведена храна. Domato.mk е место каде што предноста...

Бизнис модели за локалните производители да ја зајакнат работата во услови...

Со цел да им се помогне на малите, локални производители и дистрибутери на храна, кои во време на пандемијата се соочија со проблеми на...

Да го менуваш светот не ти паѓа на памет, зашто ти...

Расцветаа бадемите и кајсиите во рамнината. Пролетниот ветрец нивните цветови ги носи кон планината поттикнувајќи ја да ја облече пролетната руба. Таму, пак горе, расцветал...

Нова дигитална алатка за поврзување на малите производители

Во својата посветеност и  поддршка на малите произиводители на храна од руралните средини, Слоу Фуд Македонија секогаш ја потенцира нивната важност за развојот на...