Дома Теми Мали фармери

Тема: Мали фармери

Споделено искуство: Молзење на кози на молзилиште

Давид, неуморниот фармер и активист, како и секогаш, го споделува своето искуство од фармата „Кози, млеко и планина“. Овојпат за молзење на козите на...

Поддршка за олеснување на условите за производство и директна продажба на...

Малите производители на храна не се карактеристични само  според  обемот на производство, туку тие играат важна улога во испораката на „јавни добра“. Нивната улога...

Флексибилна законска рамка за преработени производи од растително потекло во поддршка...

Промовирајќи одржливо производство, дистрибуција и потрошувачка на локална, сезонска и здрава храна,  Слоу Фуд има за цел е да им овозможи на луѓето да...

Филмови за вистината која нема да ви се допадне

Филмови кои треба да ги погледнете со „очи широко отворени“, а потоа со уште повеќе „отворен ум“ да се размислите: Што се случува? Од...

МЗШВ: Правила за движење на земјоделците во време на забрана за...

Во однос на новата забрана за движење што ја донесе Владата на Република Северна Македонија, а којашто стапува во сила од денеска (среда 08.04.2020),...