Дома Теми Млеко

Тема: Млеко

Печени компири со биено сирење

Вкусни и крцкави компири во рерна со  биено сирење се одличен додаток на било кое месо или можете да ги послужите како самостојно јадење....

Македонските сирења меѓу светската елита на сирења

“Moра да се шегувате со мене“ со недоверба ни изјави Пиеро Сардо, претседател на Фондацијата за биодиверзитет на Слоу Фуд и експерт за сирења,...

Oвчарските бригади

„Не, немаме сирење за продавање, жал ми е“, се извинува македонскиот производител на сирење Александар Димовски на масата народ која се стиска околу штандот...