Дома Теми Пазар на фармери

Тема: Пазар на фармери

За првпат „Вкусете го Охрид! …локално“

Првиот настан во организација на охридскиот конвивиум Слоу фуд Охрид почнува утре (30.јули) во 19 часот на плоштадот „Долна порта“, Охрид, а на него...

Пазар на “Slow Food“ производи

Здружението” Добредојде Macedonia Welcome Centre” во соработка со здружение “Slow Food Водно“ ве поканува на настан: Пазар на “Slow Food“ производи. Сабота 9ти Април 2022,...

Aко го зачуваме биодиверзитетот ќе ја зачуваме и Планетата

Биодиверзитетот е насекаде околу нас, а заштитата преку  агроекологија е единственото решение што го имаме за зачувување на локалните заедници, локалната храна и Планетата! „Сега...

Domato.mk: нова интернет продавница за добра храна

Со задоволство ви објавуваме дека со работа започна domato.mk - виртуелен маркет за гурмански производи и традиционално произведена храна. Domato.mk е место каде што предноста...

Прв „Пазар на локални производи“ во Битола

Oваа сабота на 15.09 2018 година, ќе се отвори првиот „Пазар на локални производи“ во Битола, со почеток од 10 часот во „ЈП Пазари“...