Дома Теми планетата Земја

Тема: планетата Земја

Магичната убавица на пролетта

Помеѓу врвовите на младата трева кои започнуваат да ѕиркаат помеѓу преостанатите есенски лисја се појавуваат миризливите и нежни темјанушки, пркосејќи ѝ на зимата која...

Земјоделството еден од водечките фактори во рекордно високите емисии на метан...

Нивото на метан во атмосферата е повисоко од било кога до сега. Но,поседувањето податоци за емисиите на овој стакленички гас бара да дознаеме од...

Како да се придружите на Светскиот ден на диско супата 2020

Како да се придружите на Светскиот ден на диско супата 2020, оваа година во дигитална верзија. Следете ги инструкциите: Регистрирај ја твојата диско супа...

Светски ден на диско супата 2020: Готви, јади и танцувај против...

Од Уганда до Јапонија, Бразил до Холандија, глобалната Слоу Фуд Младинска Мрежа – на 25 април 2020 ќе ги здружи силите за одбележување на...

Да ја гушнеме планетата Земја!

Еколошки календар: Денес, 22 април е Светски ден на планетата Земја. Првпат е одбележан во 1969 година во Сан Франциско, САД. По тој повод,...