Дома Теми Президиуми

Тема: Президиуми

Мирјана Момировиќ: Ценете го ова што го имате!

Босанка која живее и работи во Берлин, а потекнува од Сараево. Студирала германски јазик на Универзитетот во Сараево, каде во 1992 година се преселува...

Прв вински салон: Винодонија 2016

Она што е традиција во соседството, да не зборуваме во поразвиените земји каде што се одгледува винова лоза и се произведува вино, за прв...

Селска слава во чест на буковската пипер

Пиперката во селото Буково, во минатото за поголем дел од населението значела егзистенција. Денес, одгледувањето на оваа култура воопшто не е лесна работа која...

Станушината како аманет

Орце Димитриевски, косопственик на винаријата Брушани, се води од љубовта и традицијата кон виното. Или поточно, оживување на традицијата преку правење вино, длабока посветеност...

Да прославиме и наздравиме за Станушината

На колена со спуштена капа ... Вака започнува уште една година за лозарите. „Уште во раните утрински часови се оди на лозје. Кој и да те...

Слаткото од диви смокви на фото сесија кај Оливиеро Тоскани

Објективот на реномираниот италијански фотограф Оливиеро Тоскани, се насочи кон президиумите на Слоу Фуд, а како резултат на тоа, во моментов 63 фотографии од...

Слаткото од дива смоква помеѓу вкусовите од светот

Тревизо – Од 10 ти до 12 ти Јуни оваа година во Џавера, Тревизо Италија се оддржа традиционалниот фестивал „Ритмови и Игри од Светот...

Прослава на уникатниот вкус

Уште еден викенд е пред нас, но не е обичен, ќе го поминам во уживање во југоисточниот регион на Македонија, со маршута на движење...