Nox App Player garageband Facetime odin Download Vulkan Runtime Libraries emulator

Happy New Year 2020 Happy New Year 2020 Images Happy New Year

Дома Теми Пчели

Тема: Пчели

Медената земја од мој агол

Каков хедонизам кон природата и загриженоста за нејзиниот опстанок! Бог не и’ дал можност за учење, но не и’ ја затворил душата! Вознемиреност за...

Пчеларски ден – знаење и дружење 2019

Македонското здружение за заштита на автохтоната македонска медоносна пчела (Apis mellifera macedonica) – MacBee веќе неколку години традиционално ја организира манифестацијата „Пчеларски ден –...

Македонскиот филм „Honeyland“ во конкуренција за најдобар светски документарец на „Санденс“

Документарниот филм „Honeyland“ („Медена земја“) премиерно ќе биде прикажан на 38. издание на филмскиот фестивал „Санденс“ (Sundance), чие годинашно издание ќе се одржи од...

Бидете дел од MacBee, дадете придонес во зачувувањето на Apis...

Се охрабруваат сите заинтересирани пчелари кои можат да се пронајдат и да допринесат за основната цел на MacBee за заштита на автохтоната популација на...

Време на пчелите: лекции од кошницата

Предлог книга: „Време на пчелите: лекции од кошницата“ - Марк Л. Винстон Марк Л. Винстон во 2015 година е добитник на гувернеровата книжевна награда за...

Let it Bee

Слоу Фуд фондацијата за биодиверзитет има воспоставено 13 президиуми посветени на пчели на мед и над 80 медови се внесени на Арката на Вкусови....

Неоникотиноидите и пчелите: Ова не е љубовна приказна

Новата студија објавена во август ја документира врската помеѓу неоникотиноидите и големиот пад на дивите пчели во Англија. Студијата беше прва од овој тип, која...