Дома Теми Регулативи за хигиена

Тема: Регулативи за хигиена

Бизнис модели за локалните производители да ја зајакнат работата во услови...

Со цел да им се помогне на малите, локални производители и дистрибутери на храна, кои во време на пандемијата се соочија со проблеми на...

Нова дигитална алатка за поврзување на малите производители

Во својата посветеност и  поддршка на малите произиводители на храна од руралните средини, Слоу Фуд Македонија секогаш ја потенцира нивната важност за развојот на...

Силни мали производители водени од бизнис

Проектот “Силни мали производители водени од бизнис” претставува проект произлезен од тековната пандемија на Ковид-19 и предизвиците произлезени од неа кон нашиот систем на...

„Навраќање на корените: традиционално производство и одржливиот систем на храна“

Во рамки на проектот  „Практична имплементација на легислативите во објектите за традиционално производство“, кој е поддржан од Мрежата за рурален развој на Република Северна...

Teра Мадре форум: Дали иднината ќе биде медена?

Познатиот биолог Едвард О. Вилсон напишал: „Доколку целокупното население исчезне, животот на планетата Земја ќе се регенерира и повторно ќе го достигне еквилибриумот кој...

Тера Мадре форум: Традиционалното е возможно!

Сирењето се прави со само три состојки: млеко, сирило и сол - а сепак во светот има над 2.000 видови сирење, сите со различни...

Анкетен прашалник за мали производители

Прашалник за мали производители на производи од животинско потекло. Слоу Фуд Македонија спроведува анкета за да го утврди степенот информираност и интересот за регистрација според...

Промоција на правилниците за директно снабдување

Агенцијата за храна и ветеринарство и Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството денес почнуваат со реализација на теренските активности за промоција на правилниците...

Споделено искуство: Молзење на кози на молзилиште

Давид, неуморниот фармер и активист, како и секогаш, го споделува своето искуство од фармата „Кози, млеко и планина“. Овојпат за молзење на козите на...

„Подигнете чаша“ и наздравете за светскиот ден на млекото 2020

Светскиот ден на млеко денес се прославува со многу ентузијазам во повеќе земји. Млекото е значаен дел од нашата исхрана уште од детските денови,...