Дома Теми Регулативи за хигиена

Тема: Регулативи за хигиена

Поддршка за олеснување на условите за производство и директна продажба на...

Малите производители на храна не се карактеристични само  според  обемот на производство, туку тие играат важна улога во испораката на „јавни добра“. Нивната улога...

Флексибилна законска рамка за преработени производи од растително потекло во поддршка...

Промовирајќи одржливо производство, дистрибуција и потрошувачка на локална, сезонска и здрава храна,  Слоу Фуд има за цел е да им овозможи на луѓето да...

АХВ со препораки како да се однесуваат вработените во производствените капацитети...

Агенцијата за храна и ветеринарство подготви препораки за однесување на вработените во производствените капацитети за храна. Препораки кои се однесуваат на вработените во производствените...

Македонското традиционално козјо сирење – повторно на трпезата или „гозба“ само...

Ќе успее ли Македонија да направи бренд од козјото сирење, да го врати на домашната, но и да го наметне на светските трпези, да...

Одржлив рурален развој заснован на локална храна и соработка

Втората работилница на мрежата Слоу Фуд Балкан, се одржа во Фишта, Албанија од 06-08.07 2018 под името „Одржлив рурален развој заснован на локална храна...

Хигиената најважна за квалитетно традиционално бело овчо сирење

За правење квалитетно традиционално бело овчо сирење, хигиената е врвен приоритет. Нашите мандраџии во најголем број случаи ги задоволуваат условите од овој аспект. И...

Кога хигиенските регулативи го ограничуваат квалитетот

Производството на безбедна храна е неприкосновено, но кога стандардите се применуваат без флексибилност, регулативите за хигиена и пакување можат да доведат до правење повеќе штета...