Дома Теми Систем на храна

Тема: Систем на храна

Дали данок на месо е неопходното решение за климатските промени?

Жестока дебата, започна неодамна во Европската Унија околу фер цените на месото. Новиот извештај од „Холандската коалиција за цената на вистински животински протеини“ укажува...

Активизам за храна

„Активизм за храна“ е релативно нов термин кој се издвои во поново време, како посебна форма на активизам во кој покрај прашањето за системот...