Nox App Player garageband Facetime odin Download Vulkan Runtime Libraries emulator

Happy New Year 2020 Happy New Year 2020 Images Happy New Year

Дома Теми Слоу Фуд филозофија

Тема: Слоу Фуд филозофија

Три признанија за „Медена земја“ на „Санденс“

Со победа во три категории, македонскиот филм „Медена земја“ („Honeyland“), во режија на Љубо Стефанов и Тамара Котевска, триумфира во конкуренцијата за документарни филмови...

Прв „Пазар на локални производи“ во Битола

Oваа сабота на 15.09 2018 година, ќе се отвори првиот „Пазар на локални производи“ во Битола, со почеток од 10 часот во „ЈП Пазари“...

Да ја градиме новата винска приказна од Македонија

Мали винарници кои произведуваат органско вино и развиваат вински туризам, се иднината на винскиот сектор во Тиквешкиот регион Виното е божји пијалак затоа што е...

Органското производство во нашите животи

Да се има посебен однос кон природата, значи да се има стрпливост и желба за нејзино спознавање.Па, ако препораката на Френк Лојд Рајт е...

Хедонизам и пост

Се доловувам себеси во момент на чудење. Притоа седнати сме на два прекрасни камења, со плочеста форма и извонредно хоризонтална површина од горната страна....