Дома Теми Тера Мадре Македонија

Тема: Тера Мадре Македонија

Слоу Фуд ден во Вила Дихово

Слоу Фуд ден „Вила Дихово“, с.Дихово, Битола, 15 јуни 2013, почеток од 12:00 чaсот организатор „Слоу Фуд Битола“   Програма: Пазар на фармери 12:00 часот: Продажба на домашни производи, разговори...

Со капка вино до грст љубов

И покрај различни мислења за тоа кој празник да го славиме, кога подобро ќе се размисли виното и љубовта делат многу заедничи работи. Љубовта...

Со капка вино до грст љубов

И покрај различни мислења за тоа кој празник да го славиме, кога подобро ќе се размисли виното и љубовта делат многу заедничи работи. Љубовта...

Слаткото од диви смокви на фото сесија кај Оливиеро Тоскани

Објективот на реномираниот италијански фотограф Оливиеро Тоскани, се насочи кон президиумите на Слоу Фуд, а како резултат на тоа, во моментов 63 фотографии од...

Македонските сирења меѓу светската елита на сирења

“Moра да се шегувате со мене“ со недоверба ни изјави Пиеро Сардо, претседател на Фондацијата за биодиверзитет на Слоу Фуд и експерт за сирења,...

Oвчарските бригади

„Не, немаме сирење за продавање, жал ми е“, се извинува македонскиот производител на сирење Александар Димовски на масата народ која се стиска околу штандот...

Партнерства на иднината

Големината на Слоу Фуд како организација е во нејзината активност во различни точки на земјината топка преку локалните членови, производители и експерти, кои се...

Eден поинаков туризам обележје за Македонија

По повод-Матине во Вила Дихово во организација на Слоу Фуд Битола Во последно време се повеќе патници намерници што доаѓаат да ја посетат Македонија не...

Слаткото од дива смоква помеѓу вкусовите од светот

Тревизо – Од 10 ти до 12 ти Јуни оваа година во Џавера, Тревизо Италија се оддржа традиционалниот фестивал „Ритмови и Игри од Светот...

Прослава на уникатниот вкус

Уште еден викенд е пред нас, но не е обичен, ќе го поминам во уживање во југоисточниот регион на Македонија, со маршута на движење...