Дома Теми Тера Мадре

Тема: Тера Мадре

Бидете дел до Тера Мадре 2022

Бидете дел од најголемиот и најексклузивен глобален настан посветен на земјоделството, храната и гастрономијата, од 22-26 септември 2022 во Торино, Италија. Регионот Пиедмонт и градот...

Замина тивкиот мудрец

Вчера не напуши еден голем човек, важен за нашата организација, но уште позначаен за народот на Албанија. Редок пример на човек кој зрачеше со...

Гастрономската приказна Тера Мадре Кујна 2018 во Торино збогатена со македонската...

Алијансата на готвачи – проект кој во рамките на Слоу Фуд Македонија е во зачеток, блесна во полн сјај на овогодишната Тера Мадре Кујна,...

Слоу Фуд Македонија и MиГ Травел ве водат на: Тера Мадре...

Слоу Фуд Македонија и MиГ Травел ве водат на: Тера Мадре 2018 Бидете дел од најголемиот и најексклузивен глобален настан за гастрономија, од 20-24 септември...

Одржлив рурален развој заснован на локална храна и соработка

Втората работилница на мрежата Слоу Фуд Балкан, се одржа во Фишта, Албанија од 06-08.07 2018 под името „Одржлив рурален развој заснован на локална храна...

Силна мрежа на Слоу Фуд Балкан, подготвена за брзи акции

Од 22-24.06.2018 во Крушево, Р. Македонија, се одржа првата работилница насловена како „Силна мрежа на Слоу Фуд Балкан, подготвена за брзи акциии“. Главната цел...

Билјана Гарванлиева: Иднината на климата лежи во промена на мислата

На третото издание на Трпеза филм фестивал, кој ќе се одржи на 19 и 20 август 2017 година во Задруга Артикултура, Битола, тема ќе...

Tрендови на занаетчиските пива во Италија

Тера Мадре Салоне дел Густо беше една ретка извонредна можност да се запознаеме директно со пиварниците кои ја прифатија идеологијата на Slow Beer концептот...

Богатиот биодиверзитет на храна од Балканот на Тера Мадре...

Во организација на Слоу Фуд, во регионот Пиедмонт и градот Торино, Италија од 22 до 26 септември 2016 година, ќе се одржи 11-то издание...

Слоу Фуд Македонија и ТА Атлантис ве водат на: Тера Мадре...

Бидете дел од најголемиот и најексклузивен глобален настан за гастрономија, од 22-26 септември 2016 во Торино, Италија Во регионот Пиедмонт и градот Торино, Италија од...