Дома Теми Тера Мадре

Тема: Тера Мадре

Богатиот биодиверзитет на балканската храна на подиум за време на „Тера...

Во организација на Слоу Фуд, во регионот Пиедмонт и градот Торино, Италија од 22 до 26 септември 2016 година, ќе се одржи 11-то издание...

Моменти од Тера Мадре Македонија низ фотографии

Избрани 10 моменти од настанот Тера Мадре Македонија, регистрирани од фотографот Беким Мустафа. 1.Настанот „Театар на вкусови“ како дел од фестивалот Тера Мадре Македонија, што...

Три Слоу Фуд приказни…

На Тера Мадре Македонија, настанот кој викендов се одржа во Битола, запознав прекрасни луѓе. Луѓе кои подготвуваат производи со приказна. Македонски производи, со долгогодишна...

10 работи што не смеете да ги пропуштите на Тера Мадре...

Од вчера на Широк Сокак започна настанот Тера Мадре Македонија... започна уште една Слоу Фуд приказна... и ќе трае цел викенд... дојдете заедно да...

Тера Мадре Македонија: Заедно да инспирираме промени

Мрежата Тера Мадре Македонија, под мотото „мрежа која инспирира промени“ за првпат се собира и презентира на едно место од 24-26 јуни 2016 година,...

Тера Мадре Балкан 2016, Тирана

Настанот опфаќа Пазар на Фармери на кој ќе присуствуваат повеќе од 50 заедници на храна на Тера Мадре од Балканскиот регион Отварањето на четвртото...

ДЕНЕШЕН: Голем интересот за македонските производи на Тера Мадре Балкан

Политичките авторитети да го препознаат значењето на малите, локални производители, посебно на младите фармери, и да го поддржат нивното враќање кон традиционалното производство зашто...

МКД.МК: На „Тера мадре Балкан“ Македонија се претставува со „станушина“, мавровско...

Виното од автохтоната сорта „станушина", слаткото од диви смокви, сирењата од бачилата од мавровско-реканскиот дел, буковската пипер и медот се петте производи кои ќе...

Во Тирана започнува “Тера Мадре Балкан”

Денеска во Тирана се одржа прес-конференција, каде што се презантираше "Тера Мадре Балканс" ТИРАНА (АА) - Четвртото издание на саемот за земјоделство "Тера Мадре Балкан"...

СИТЕЛ: Македонски производи на Тера Мадре Балкан во Тирана

Сирењата од мавровско-реканскиот регион, медот, слаткото од диви смокви, виното Станушина и буковската пипер, се петте производи (президиуми) со кои Македонија ќе се претстави...