Дома Теми Фрлена храна

Тема: Фрлена храна

Со борбата против фрлањето на храна, се бориме против климатските промени

Биодиверзитетот е основа на сигурноста на храната: консумирањето на разнолична храна, прилагодена на различни климатски услови, овозможува прилагодување на земјоделското производство во случај на...

Како да се придружите на Светскиот ден на диско супата 2020

Како да се придружите на Светскиот ден на диско супата 2020, оваа година во дигитална верзија. Следете ги инструкциите: Регистрирај ја твојата диско супа...

Светски ден на диско супата 2020: Готви, јади и танцувај против...

Од Уганда до Јапонија, Бразил до Холандија, глобалната Слоу Фуд Младинска Мрежа – на 25 април 2020 ќе ги здружи силите за одбележување на...