Дома Теми Slow Food гостилници

Тема: Slow Food гостилници

Кој ја краси корицата на првиот водич „Слоу Фуд гостилници...

Домаќинскиот дух  и гостопримството најдобро „дише“ преку македонската жена. Тоа беше идејата водилка кога се креираше првото издание на водичот „Слоу Фуд гостилници 2021“....

Чомлек „Преспав“ од гостилницата „Лејк Вју“

Во гостилницата „Лејк Вју“, популарниот пансион „Преспав“, најбараното и најпопуларното јадење е чомлек. Овој македонски традиционален специјалитет, карактеристичен за Преспанско Охридскиот регион, во Лејк...

Слоу Фуд гостилници се музика на мојата душа

"Храната може се', и да насмевне и усреќи", вели Вања Тодоровска, авторка на текстовите во првиот водич Слоу Фуд Гостилници 2021. Во своите гастрономски...