Дома Теми Slow Food

Тема: Slow Food

Slow Food салон 2022: Бидете изложувач со Вашите производи

Понудете ги на  „ Slow Food салон 2022“ Вашите  производи, кои  со своите бои, мириси и вкусови ја раскажуваат приказната за Вас, за автохтоните...

Бидете дел до Тера Мадре 2022

Бидете дел од најголемиот и најексклузивен глобален настан посветен на земјоделството, храната и гастрономијата, од 22-26 септември 2022 во Торино, Италија. Регионот Пиедмонт и градот...

Регенерирајте. Амбициозната цел на Terra Madre Salone del Gusto 2022 година

Oд 22-26 септември во Торино, Италија ќе се одржи 14-тото издание на Тера Мадре Салон дел Густо (Terra Madre Salone del Gusto).  Оваа година...

Mлечно добредојде во Прилеп

Mлечно добредојде во Прилеп Млеко 2022 е четвртото издание на овој биенален настан, посветен на автохтоните млекодајни раси на домашни животни и млечни производи  произведувани...

„Локалните заедници и заштитените подрачја“ – тема на второто издание на...

Во питомиот југозападен агол на Бугарија, во подножјето на планината Беласица, во пограничната зона со Македонија се наоѓа една од заедниците на Слоу Фуд...

МЛЕКО 2022: Бидете изложувач со Вашите сирења

Понудете ги на фестивалот „МЛЕКО 2022“ Вашите сирења и други млечни производи. Потрошувачите треба да знаат како треба да изгледа вистинско сирење со препознатлив вкус...

Кравите не даваат млеко

Еден татко, фармер често пати им велел на своите деца додека биле мали: - Кога ќе наполните 12 години, ќе ви ја откријам тајната на...

АГРА 2022: Претставени македонското вино и традиционални земјоделски производи во Словенија

Саемот АГРА 2022, кoj од 20-25 август се одржува во Горна Радгоња, Словенија е еден од поголемите и позначајни меѓународни саеми, на кој се...

МЛЕКО 2022: Како да го „биеме“ млекото?

Традиционално, нашите мајстори и мандраџии го „биеле“ млекото за да добијат биено сирење-производ  со кој  сите се насладуваме и се гордееме. Но, како денес да...

За првпат „Вкусете го Охрид! …локално“

Првиот настан во организација на охридскиот конвивиум Слоу фуд Охрид почнува утре (30.јули) во 19 часот на плоштадот „Долна порта“, Охрид, а на него...