Дома Теми Slow Food

Тема: Slow Food

Citta Slow – италијански концепт за урбана бавност

Во време на сеопшта бркотница во светските градови, движењето за бавен урбан живот „Бавен град“ кое го предводи еден Италијанец, го шири своето глобално...

Храна на љубовта

Во античкиот календар периодот помеѓу средината на јануари и средината на февруари е месец посветен на светиот брак на Хера и Зевс. Крајот на овој...