#НашиПлодови: знаење и едукација

 • 04/ 03/2019
 • Почитувани пријатели,

  Со нескриено задоволство сакаме да ви се заблагодариме за учеството во квизот „Наши плодови“, кој го реализиравме во текот на изминатите два месеци. Идејата ни беше да ве анимираме, да го провериме вашето знаење и заеднички да се едуцираме за нашата храна и богатиот биодиверзитет и традициите кои ги поседуваме.
  Во текот на целата кампања имавме преку 250.000 прегледи и добивме 1.250 одговори на 14те прашања, што изискуваше време за анализа и обработка на добиените одговори.

  Кампањата се реализираше во рамки на проектот: „Создавање иницијална листа со традиционални производи за одржливи рурални средини – СИЛОС“ кој го реализираа „Слоу Фуд Битола“, Слоу Фуд Осогово“ и „Президиум Буково“ во рамки на програта за регрантирање на проетот “Национален рурален парламент како глас на руралното население” кој го спроведуваат „ЦНВП Македонија“, „Мрежа за рурален развој на РМ“ и „Зелена акција“, финансиран од Европската Унија.

  Точниот одговор на секое од прашањата, ќе биде објавено во коментар на статусот каде беа истите поставени, а наградените се во список подолу заедно со инструкција за достава на наградите.

  Во следниот период, очекувајте уште вакви кампањи и наградни игри. Следете не на нашите страници.

  Со почит,
  Тимот на Слоу Фуд Македонија

  Резултатит од квизот #НашиПлодови

  Прва награда:
  1.Cvetanka Angelevska 14*
  2.Dragan Dace 14
  3.Dragan Veselka 14
  4.Dusica Doneva 14
  5.Smilja Dukadinovska Kiprijanovska 14
  6.Verica Kuzmanovska 14
  7.Ружица Рушка 14

  Втора награда:
  8.Aneta Stojchevska Gjurova 13
  9.Anita Arsoska 13
  10.Bibe Biljana Georgieva 13
  11.Daniel Monevski 13
  12.Liljana Dimitrievska 13
  13.Marjan Andonov 13
  14.Milan Ande Andonov 13
  15.Nakova Gordana 13
  16.Rajne Stojanova 13
  17.Zoran Jevremovic 13

  Трета награда:
  18.Elena Dimovska 12
  19.Elence Eli Karanfiloska 12
  20.Emilija Emi Karafilova 12
  21.Klimco Gorgioski 12
  22.Sonja Sonjička 12
  23.Тамара Соневска 12
  24.Aleksandra Kuzmanovska 11
  25.Kristina Serafimova 11
  26.Zoran Janevski 11
  27.Зорица Насевска 11

  *)точно одговорени прашања

  Наградите, зависно за која категорија, се состојат од пакети, кои содржат: производи од нашите президиуми, книги за Слоу Фуд, брошури и брендирани додатоци од нашите кампањи.

  Ги замолуваме сите наградени, да ни испратат податоци: име и презиме, контакт телефон и адреса за испорака на наградите. Замолуваме тоа да го сторат во следните денови преку приватна порака на нашата страница: https://www.facebook.com/slowfood.mk, од истиот профил со кој учествуваа во квизот.