Придружете ни се во предизвикот #ПосенПеток!

Соопштение за медиуми: Придружете ни се во предизвикот #ПосенПеток! Слоу Фуд Водно овој петок на 03.07 2020 година,  го лансира предизвикот #Посен Петок кој ќе трае...

Стартува Коалиција за клима за поамбициозни климатски политики

Се формира коалиција за клима од граѓански организации кои работат на едукација и информирање за овие теми со цел зголемување на учеството на граѓаните...

За почитување на принципите на транспарентност и добро управување како темели на едно демократско...

До Претседател на Република С. Македонија Претседател на Владата на Република С. Македонија Претседател на Собранието на Република С. Македонија Почитувани, Пандемијата САРС-КоВ-2 е криза со досега невидени размери...

Граѓанските организации ја повикуваат Владата на РСМ да ја промени одлуката за драстично намалување...

Граѓанското општество и Советот за соработка со и развој на граѓанскиот сектор ја повикуваат Владата на Република Северна Македонија да ја преиспита и промени...

Реакција на еколошките здруженија по повод нападот врз активистите кои се борат против рудниците...

Еколошките здруженија активни во секторот животна средина и клима во земјава потпишани подолу им даваат целосна подршка на граѓанските активисти и жителите на локациите...

Нашите дејствија се нашата иднина – светски ден на храната

Светот Без Глад #ZeroHungerдо 2030 година е возможен ПОКАНА Почитувани, Имаме чест и задоволство да Ве поканиме на настан по повод одбележување на Светскиот ден на храната,...

Слоу Фуд Македонија патува во Италија на Тера Мадре Салоне дел Густо

A delegation of 70 people is set to take part in the most important international event dedicated to food culture and tradition. Organized by Slow Food in...

Тера Мадре Балкан 2018 завршува со презентирање на својот потенцијал за одржлив рурален развој...

По четири изданија во Софија (2010, 2012), Дубровник (2014) и Тирана (2016), „Тера Мадре Балкан” мрежата (ТМВ) се состанува во центарот на европската дебата во момент...

„Тера Мадре Балкан” оди во Брисел!

Петтото издание на „Тера Мадре Балкан” – настанот на кое се состануваат заедниците за храна од Југоисточна Европа ќе се одржи во престолнината на...

СВЕТСКИ МАЈСТОР СО ДВЕ МИШЕЛИН ЅВЕЗДИ ВО МАКЕДОНИЈА

Џанфранко Киарини со светски гастрономски перформанс во Скопје Скопје, 03.10.2016–Извонредниот светски мајстор со две мишелин ѕвезди, готвачот, Џанфранко Киарини, со својот тим ќе приреди фантастичен...