Како да се придружите на Светскиот ден на диско супата 2020

© Slow Food Youth Network

Како да се придружите на Светскиот ден на диско супата 2020, оваа година во дигитална верзија. Следете ги инструкциите:

 1. Регистрирај ја твојата диско супа во дигиталната форма;
  – Линкот може да се најде на нашите социјални мрежи
 2. Избери го твојот најдобар рецепт за готвење (остатоци од храна, цели зеленчуци, се што веќе имате дома);
 3. Осигурај ја твојата интернет поврзаност и провери дали микрофонот работи;
 4. На 25 Април вклучи се во живо преку твојот личен профил или страна додека готвиш;
 5. Започни ја забавата!
 6. Ние ќе го споделиме преку СФМИ и СФММ за целата мрежа да те види
 7. Тагни не! #WDSD20 #SFYN #SFYM @worlddiscosoupday @slowfoodyouthnetwork @slowfoodyouthmacedonia;
 8. Не заборавај да го зачуваш твоето видео;
 9. Сподели го во нашиот драјв (ќе биде важно за нашиот филм подоцна).

Или за подобро да разберете, визуелно претставено:

 

Настанот е  дел од кампањата #ХранаЗаПромени, која има за цел да ја крене свесноста кај производителите и консументите за влијанието кое го има производството и консумацијата на храната врз животната средина и климатските промени. Истата е во рамки на проектот „Храна за промени“ кој го реализираат „Слоу Фуд Водно“, Скопје во партнерство со „Слоу Фуд Македонија“, Битола и „Слоу Фуд Млади Македонија“, Скопје
Финансиски поддржано во рамки на проектот „Да зборуваме за климатските промени“ го имплементираат Еко-свест, CNVP Македонија и ДЕМ, а е финансиран од Европската Унија. Содржината на овој документ е одговорност исклучиво на авторот и во ниеден случај не може да се смета дека ги отсликува ставовите на Европската Унија.