Facebook Instagram
  • Дома
  • За нас
    • За Слоу Фуд
    • Историјат
    • Филозофија
    • Структура
    • Слоу Фуд Македонија
      • Национална организација
        • Национален одбор
        • Национален совет
        • Извршна канцеларија
    • Kонвивиуми во Македонија
      • Битола
      • Богданци
      • Валандово
      • Водно
      • Гевгелија
      • Дојран
      • Осогово
      • Скопје
      • Тиквеш
    • Транспарентност
  • Нашата мрежа
    • Мрежа на членови
    • Тера Мадре мрежа
    • Слоу Фуд Младинска Мрежа
    • Универзитет за гастрономски науки
  • Како делуваме
    • Заштита на биодиверзитет
      • Арка на вкусови
        • Историјат на проектот Арка на вкусови
        • Манифест
        • Комисија на Арка на вкусови
        • Водич на комисијата на Арка на вкусови
        • Критериуми за вклучување на производ
        • Номинирај производ
        • Maкедонски производи на арката на вкусови
        • Статии за Арката на вкусови
      • Президиуми
        • Историјат на проектот Президиуми
        • Што се заштитува со президиумот
        • Како се воспоставува
        • Како делува президиумот
        • Фази во развојот на проектот
        • Како се мери одржливоста на президиумот
        • Водич за протокол на президумот
        • Номинирај производ
        • Македонски президиуми
        • Статии за президиуми
      • Алијанса на готвачи
        • Историјат на проектот Алијанса на готвачи и Слоу Фуд
        • Мени на алијансата
        • Проекти поддржани од готвачите
        • Статии за Алијансата на готвачи
      • Пазари на фармери
        • За проектот
        • Како да се воспостави Пазар на фармери
        • Производители и ко-производители
      • Училишни градини
      • Слоу Фуд Травел
    • Едукација за храна
    • Организирање на настани
      • Интернационални настани
      • Национални настани
      • Локални настани
      • Годишен календар на настани на Слоу Фуд
    • Теми и кампањи
      • Климатски промени
        • Храната и климатските промени
        • Што правиме ние
        • Што може вие да направите
        • Зошто да не поддржите
        • Храна за промени
        • Предизвик #ПосенПеток
        • Ресурси
        • Новости
      • Биодиверзитет на млеко
      • Не за ГМО
      • Slow Fish Macedonia
      • Мали производители
      • Благосостојба на животни
      • Пчели
        • Зошто се важни пчелите
        • Што правиме
        • Материјали
        • Статии за пчели
      • Фрлена храна
      • Slow Meat
      • Slow Wine
      • Флексибилност
        • Gastronomy according to Slow Food
        • Food
        • Places
        • Faces
      • Балкан Фуд
        • За Правилникот
        • Млеко и млечни производи
        • Месо и месни производи
        • Мед и производи од пчели
        • Јајца
        • Риби
        • Регистрација
    • Проекти
  • Придружи ни се!
    • Стани член на Слоу Фуд
      • Придонес од членарината
      • Придобивки од членувањето
    • Волонтирај
      • Зошто да се биде волонтер?
      • Вкучи се во активностите на Слоу Фуд
    • Донирај
    • Биди одговорен консумнет
      • Едноставни правила
      • Едукативни водичи
  • Партнери
    • Заедно кон целта
    • Поддршка на нашите програми
    • Придобивки
    • Бидете партнер
  • Блог
    • Бавни вести
    • Во фокусот
    • Храна за размислување
    • Луѓе, места, храна
    • Едукација
    • Слоу Фуд кујна
    • Фото галерија
    • Видео
Барај
  • Дома
  • За нас
    • За Слоу Фуд
    • Историјат
    • Филозофија
    • Структура
    • Слоу Фуд Македонија
    • Kонвивиуми во Македонија
    • Транспарентност
  • Нашата мрежа
    • Мрежа на членови
    • Тера Мадре мрежа
    • Слоу Фуд Младинска Мрежа
    • Универзитет за гастрономски науки
  • Како делуваме
    • Заштита на биодиверзитет
    • Едукација за храна
    • Организирање на настани
    • Теми и кампањи
    • Проекти
  • Придружи ни се!
    • Стани член на Слоу Фуд
    • Волонтирај
    • Донирај
    • Биди одговорен консумнет
  • Партнери
    • Заедно кон целта
    • Поддршка на нашите програми
    • Придобивки
    • Бидете партнер
  • Блог
    • Бавни вести
    • Во фокусот
    • Храна за размислување
    • Луѓе, места, храна
    • Едукација
    • Слоу Фуд кујна
    • Фото галерија
    • Видео
Logo
Logo
Logo
  • Дома
  • За нас
    • За Слоу Фуд
    • Историјат
    • Филозофија
    • Структура
    • Слоу Фуд Македонија
      • Национална организација
        • Национален одбор
        • Национален совет
        • Извршна канцеларија
    • Kонвивиуми во Македонија
      • Битола
      • Богданци
      • Валандово
      • Водно
      • Гевгелија
      • Дојран
      • Осогово
      • Скопје
      • Тиквеш
    • Транспарентност
  • Нашата мрежа
    • Мрежа на членови
    • Тера Мадре мрежа
    • Слоу Фуд Младинска Мрежа
    • Универзитет за гастрономски науки
  • Како делуваме
    • Заштита на биодиверзитет
      • Арка на вкусови
        • Историјат на проектот Арка на вкусови
        • Манифест
        • Комисија на Арка на вкусови
        • Водич на комисијата на Арка на вкусови
        • Критериуми за вклучување на производ
        • Номинирај производ
        • Maкедонски производи на арката на вкусови
        • Статии за Арката на вкусови
      • Президиуми
        • Историјат на проектот Президиуми
        • Што се заштитува со президиумот
        • Како се воспоставува
        • Како делува президиумот
        • Фази во развојот на проектот
        • Како се мери одржливоста на президиумот
        • Водич за протокол на президумот
        • Номинирај производ
        • Македонски президиуми
        • Статии за президиуми
      • Алијанса на готвачи
        • Историјат на проектот Алијанса на готвачи и Слоу Фуд
        • Мени на алијансата
        • Проекти поддржани од готвачите
        • Статии за Алијансата на готвачи
      • Пазари на фармери
        • За проектот
        • Како да се воспостави Пазар на фармери
        • Производители и ко-производители
      • Училишни градини
      • Слоу Фуд Травел
    • Едукација за храна
    • Организирање на настани
      • Интернационални настани
      • Национални настани
      • Локални настани
      • Годишен календар на настани на Слоу Фуд
    • Теми и кампањи
      • Климатски промени
        • Храната и климатските промени
        • Што правиме ние
        • Што може вие да направите
        • Зошто да не поддржите
        • Храна за промени
        • Предизвик #ПосенПеток
        • Ресурси
        • Новости
      • Биодиверзитет на млеко
      • Не за ГМО
      • Slow Fish Macedonia
      • Мали производители
      • Благосостојба на животни
      • Пчели
        • Зошто се важни пчелите
        • Што правиме
        • Материјали
        • Статии за пчели
      • Фрлена храна
      • Slow Meat
      • Slow Wine
      • Флексибилност
        • Gastronomy according to Slow Food
        • Food
        • Places
        • Faces
      • Балкан Фуд
        • За Правилникот
        • Млеко и млечни производи
        • Месо и месни производи
        • Мед и производи од пчели
        • Јајца
        • Риби
        • Регистрација
    • Проекти
  • Придружи ни се!
    • Стани член на Слоу Фуд
      • Придонес од членарината
      • Придобивки од членувањето
    • Волонтирај
      • Зошто да се биде волонтер?
      • Вкучи се во активностите на Слоу Фуд
    • Донирај
    • Биди одговорен консумнет
      • Едноставни правила
      • Едукативни водичи
  • Партнери
    • Заедно кон целта
    • Поддршка на нашите програми
    • Придобивки
    • Бидете партнер
  • Блог
    • Бавни вести
    • Во фокусот
    • Храна за размислување
    • Луѓе, места, храна
    • Едукација
    • Слоу Фуд кујна
    • Фото галерија
    • Видео
Logo
  • Дома
  • За нас
    • За Слоу Фуд
    • Историјат
    • Филозофија
    • Структура
    • Слоу Фуд Македонија
      • Национална организација
        • Национален одбор
        • Национален совет
        • Извршна канцеларија
    • Kонвивиуми во Македонија
      • Битола
      • Богданци
      • Валандово
      • Водно
      • Гевгелија
      • Дојран
      • Осогово
      • Скопје
      • Тиквеш
    • Транспарентност
  • Нашата мрежа
    • Мрежа на членови
    • Тера Мадре мрежа
    • Слоу Фуд Младинска Мрежа
    • Универзитет за гастрономски науки
  • Како делуваме
    • Заштита на биодиверзитет
      • Арка на вкусови
        • Историјат на проектот Арка на вкусови
        • Манифест
        • Комисија на Арка на вкусови
        • Водич на комисијата на Арка на вкусови
        • Критериуми за вклучување на производ
        • Номинирај производ
        • Maкедонски производи на арката на вкусови
        • Статии за Арката на вкусови
      • Президиуми
        • Историјат на проектот Президиуми
        • Што се заштитува со президиумот
        • Како се воспоставува
        • Како делува президиумот
        • Фази во развојот на проектот
        • Како се мери одржливоста на президиумот
        • Водич за протокол на президумот
        • Номинирај производ
        • Македонски президиуми
        • Статии за президиуми
      • Алијанса на готвачи
        • Историјат на проектот Алијанса на готвачи и Слоу Фуд
        • Мени на алијансата
        • Проекти поддржани од готвачите
        • Статии за Алијансата на готвачи
      • Пазари на фармери
        • За проектот
        • Како да се воспостави Пазар на фармери
        • Производители и ко-производители
      • Училишни градини
      • Слоу Фуд Травел
    • Едукација за храна
    • Организирање на настани
      • Интернационални настани
      • Национални настани
      • Локални настани
      • Годишен календар на настани на Слоу Фуд
    • Теми и кампањи
      • Климатски промени
        • Храната и климатските промени
        • Што правиме ние
        • Што може вие да направите
        • Зошто да не поддржите
        • Храна за промени
        • Предизвик #ПосенПеток
        • Ресурси
        • Новости
      • Биодиверзитет на млеко
      • Не за ГМО
      • Slow Fish Macedonia
      • Мали производители
      • Благосостојба на животни
      • Пчели
        • Зошто се важни пчелите
        • Што правиме
        • Материјали
        • Статии за пчели
      • Фрлена храна
      • Slow Meat
      • Slow Wine
      • Флексибилност
        • Gastronomy according to Slow Food
        • Food
        • Places
        • Faces
      • Балкан Фуд
        • За Правилникот
        • Млеко и млечни производи
        • Месо и месни производи
        • Мед и производи од пчели
        • Јајца
        • Риби
        • Регистрација
    • Проекти
  • Придружи ни се!
    • Стани член на Слоу Фуд
      • Придонес од членарината
      • Придобивки од членувањето
    • Волонтирај
      • Зошто да се биде волонтер?
      • Вкучи се во активностите на Слоу Фуд
    • Донирај
    • Биди одговорен консумнет
      • Едноставни правила
      • Едукативни водичи
  • Партнери
    • Заедно кон целта
    • Поддршка на нашите програми
    • Придобивки
    • Бидете партнер
  • Блог
    • Бавни вести
    • Во фокусот
    • Храна за размислување
    • Луѓе, места, храна
    • Едукација
    • Слоу Фуд кујна
    • Фото галерија
    • Видео

 

Logo

Слоу Фуд Македонија е национална мрежа на меѓународното движење за добра, чиста и правична храна.

За Слоу Фуд

  • Што е Слоу Фуд?
  • Слоу Фуд во Македонија
  • Како делуваме
  • Придружи ни се!
  • Партнери

Медиа центар

  • Соопштенија за јавност
  • Прес преглед
  • Публикации
  • Прес Kит за новинари
  • Фото Архива
  • Видео

Контакт

ул. Климент Охридски бр.35, Битола

Пон - Нед 8.00 - 17.00

+389 75 791 001

info@slowfood.mk

Facebook
Instagram
Linkedin
Twitter
Youtube

© 2024 Slow Food Macedonia – Сите права се задржани

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok