„Храна за Промени“ е кампања на Слоу Фуд која ги поврзува климатските промени со производството и потрошувачката на храната, за да ги промовира промените што сите ние треба да ги направиме СЕГА.

Започнете денес!

Придружете ни се на нашата кампања, јадете добра, чиста и правична храна и подржете ја кампањата на Слоу Фуд.
Секој од нас може да учествува.
16ти Октомври – 5ти Ноември

Јадете локална храна. Три недели избирајте само локални, одржливи, и сезонски производи.

6ти-26ти Ноември

Изгради подобра иднина – промовирајќи повеќе различни и одржливи менија.

26ти Ноември и сите ние Декември

Поддршка на Слоу Фуд – дури и мала донација ќе направи голема разлика
Сите ние можеме да бидеме активни,придружете ни се и подржете ја Слоу Фуд.

ЈАДЕТЕ ЛОКАЛНА ХРАНА

Предизвикајте ги вашите пријатели три недели да се хранат со локална и сезонска храна.

ИЗГРАДИ ПОДОБРА ИДНИНА

Ајде да промовираме состојки кои се одржливи,биолошки разновидни, а почитуваат -планетата – исто така и вкусни.

ПОДДРШКА ЗА Слоу Фуд

Помогнете ни да ја заштитиме планетата. Дури и мала донација ќе направи голема разлика.