ПОДДРШКА ЗА Слоу Фуд

Помогнете ни да ја заштитиме планетата. Дури и мала донација ќе направи голема разлика. (да не е со донации, туку да не следат, зачленат, да волонтираат во СФ)

Поради глобалното затоплување, климатските промени се критично загрозени со кои што човештвото мораше некогаш да се соочи. Постојано лошо време, загадени океани кои се непријателски настроени кон животот, намалени земјоделски приноси, жетви уништени од суша, војни над ресурсите и епидемските болести: тие ќе бидат ефектите од климатските промени доколку не се намалат емисиите на стакленичките гасови.
Се наоѓаме себеси соочени со апокалипсата на нашата сопствена одлука.
И ние го создадовме преку најздравото дело: исхраната

Системот на храна е одговорен за една третина од емисиите на стакленичките гасови во светот. Промената на начинот на кој ја избираме нашата храна сега е суштински дел од секое потенцијално решение. Најлошите ефекти од климатските промени ќе ги забележиме само кога е премногу доцна да се делува: немаме повеќе време за губење, мораме да започнеме на радикално поинаков пат.

Низ целиот свет, Слоу Фуд работи за да изгради алтернативна иднина. Заедно со останатите заедници на производители на Тера Мадре мрежата и преку Слоу Фуд президиумите, Арката на вкусови,  Алијансата на готвачи и производители, Пазарите на  фармери, ние ги чуваме традиционалните знаења, ги поддржуваме локалните економии и земјоделските практики кои се почитувани во животната средина.

Со училишните градини градиме посветла иднина преку култивирање на љубопитноста преку едукација.

Со нашите кампањи промовираме една култура на храна која им помага на потрошувачите да направат подобар избор за себе и за планетата и да играат една водечка култура за позитивни промени.
Направете нешто денес за иднината на планетата

Поддршка за Слоу Фуд
Донирај сега.
Да се подржи Слоу Фуд е многу лесно. Постојат повеќе начини за да се вклучите.

Станете подржувач на Слоу Фуд! Посетете ја нашата веб страница, одберете го типот на донација која најмногу ви одговара!
Прилагодете ја вашата слика на Фејсбук профилот, преземете ја рамката на „Мени за промени“.
Учествувајте во кампањата и споделете ја со вашите пријатели и семејство.

Нека знаат дека сте донирале и зошто тоа сте го направиле!