Битола

Слоу Фуд Битола преку различни активности, делува  трајно да го промени функционирањето на  системот на храна  и учествува во градење на нова гастрономска култура базирана на традиционалната македонска кујна, разновидните земјоделски производи од локалните фармери и знаењето на новите генерации за одржливост на животната средина.

Преку едукација,  новите генерации ги учи да ги почитуваат традициите, растенијата, животните, плодните почви и води, од кои произлегува храната.

Слоу Фуд Битола
Контакт:
Конвивиум лидер: Игор Поповски
Ул.Климент Охридски 33/35
7000 Битола

Телефон: 077 827 744
Email: igortdk10@gmail.com

Повеќе за нашите активности следете не на нашата Facebook страна.