ЛИБЕРТАС: Ликовна колонија: Стоп за генетски модифицираните организми

Младите од невладината оганизација Слоуфуд (Slowfood) денеска во Старата скопска чаршија организираат ликовна колонија на тема „Стоп ГМО со уметност“.

Студенти од Факултетот за ликовни уметности и ученици од Средното уметничко училиште преку цртежи ќе го изразат своето мислење за овој тип храна.
Во рамки на колонијата ќе има и мал едукативен штанд со информации за влијанието и штетноста на генетски модифицираната храна.

Здружението „Слоу фуд Македонија“ го промовира значењето на традиционалната и здрава исхрана која во модерното општество се повеќе е потисната од генетски модифицираните организми.