Заврши гроздоберот 2015

НовостиБавни вестиЗаврши гроздоберот 2015

Сподели

Во најголемиот лозарски регион во земјава, тиквешкиот, заврши уште една сезона за берба на грозјето. Лозарите можат да здивнат по напорната работа за собирање на родот, за кој годинава се прогнозираше дека ќе биде со врвен квалитет. Се’ одеше според плановите и очекувањата на стартот на бербата, но не и на средина од бербата и на крај. Честите врнежи од дожд и ниските температури го срушија квалитетот на грозјето, паднаа шеќерните единици, а почнаа да пукаат и зрната. ~ не информираат од Slow Food Tikves

photo © Slow Food

Slow Wine Fair 2023: „Да“ за локалното вино со висок квалитет

Првиот знак за успешноста на настан од меѓународни рамки...

Slow Wine Fair 2023: Македонските вина на светската мапа со најдобрите винарии

Од денеска до вторник, 26-28 февруари, сите патишта водат...

Излезе третиот број на „Полжавче“

Семето-ркулец на животот е носечка тема на третиот број...