Дома Теми Slow Wine

Тема: Slow Wine

Slow Wine испраќа јасна порака од своето прво издание: Нека водата...

Над 500 производители од 19 земји, зедоа учество на првото издание на Slow Wine Fair кое се одржа во Болоња, Италија. Меѓу земјите учесници...

Slow Food и Slow Wine: љубовна приказна долга 40 години

Од 1982 до 2022 година: од водич, настани, дегустации, манифести и блиска соработка со производителите, до консолидација на жива и прокативна мрежа. Ви презентираме...

Slow Wine Fair настан на доброто, чисто и правично вино

Од 27-29 март 2022 година, винарите, ентузијастите, професионалците (дистрибутери на вино, сомелиери, вински критичари и писатели, угостители и готвачи) се среќаваат во Болоња, Италија...

Slow Wine манифест за добро чисто и правично вино

Манифестот на Слоу Фуд  за добро, чисто и правично вино е „пристапница“ во Коалицијата на Slow Wine, која има за цел да ги обедини...

Ивана Симјановска, автор на Водичот Slow Wine: Во светот на виното,...

„Виното ја има магичната способност да собере луѓе, да ги зближи да кажат кои се и кои сакаат да бидат“, инспиративно глаголи хероината на...

Промовиран водичот Slow Wine 2021 пред Винските витези на Македонија

Нашиот водич Slow Wine 2021 ја продолжува својата турнеја. Во вторникот на 07.12 2021 се случи промоцијата пред винските витези на Македонија во ловечката...

ИНФО: Slow Wine 2021 Вински салон Битола 03-04.12 2021

ПРОГРАМА: 03.12 2021, петок, Кино Манаки -18-19ч. Промоција на водичот Slow Wine 2021 -19-20ч. Коктел -20-21ч. Проекција на филм: Момчињата од Бароло 04.12 2021, сабота, Офицерски дом -16-23ч. Вински салон: 30...

Храм на виното

Во сабота на 4 декември Офицерски дом во Битола за првпат ширум ќе ги отвори вратите за сите кои го негуваат култот кон виното,...

Прво македонско издание на Slow Wine 2021

Првото македонско издание на Slow Wine 2021, концепт граден низ годините на развој на Слоу Фуд движењето  кое од самите почетоци негува култ кон...

„Момчињата од Бароло“ во Кино Манаки

Проекција на филм: Кино Манаки, 03.12 2021, петок, 20 часот„Момчињата од Бароло“ во рамки на Slow Wine 2021: Вински салон Битола 03-04.12 2021 Режија: Паоло...